Yli 200 pisteen ilta Liikuntatalolla

03.10.2024 07:15

Oulu Basketball saapui keskiviikkoiltana Kipinä Basketin vieraaksi koripallokauden valmistavaan otteluun.

Oulun valmentaja Lars Ekström kertoi viime vuodesta uusiutuneen joukkueensa ensijaisen tavoitteen olevan pudotuspeleihin pääsemisen, mutta sitä tavoitetta voi mielellään kauden mittaan tarkistaa ylöspäin. Oululla oli ollut useita harjoitusotteluita ennen Äänekoskelle tuloa, kun taas Kipinä Basketille tämä oli kauden ensimmäinen.

Pelin alussa huomiota kiinnitti Kipinän keltaiset liivit kenttäpelaajien päällä, koska Oulu pelasi tällä kertaa Kipinän kotipelien väreissä, mustassa. Ottelussa riitti Kipinäpelien tapaan vauhtia ensimmäisestä minuutista lähtien. Koreja tehtiin vuorotahtiin, ja puolivälissä oltiin lukemissa Kipinä 52, Oulu 55. Kummankaan joukkueen puolustuspeli ei ollut vielä aivan täyttä terästä.
Kipinän toinen puoliaika toi mukanaan joitakin liian hätäisiä ratkaisuja, mutta kumpikaan ei saanut ratkaisevaa eroa tehdyksi. Kolmannen jakson päättyessä edelleen Oulun kolmen pisteen johto 76-79. Neljännellä jaksolla Kipinä ratkaisi ottelun edukseen ja voitti pistein 108-94.

Noin 150 katsojaa näki 202 pisteen illan. Kummankaan joukkueen peli ei luonnollisesti vielä ollut valmiissa kuosissa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä uutta kautta kohti.
Amerikkalaisvahvistukset antoivat vahvat näytöt kotimaisten pelaajien hyvällä tuella.
Kotijoukkueen parhaat pistemiehet olivat Marco Anthony (26), Jordan O’Neal (25) ja Tevin Brewer (23). Vieraista Niko Mykrä (25), Bryce Beamer (14) ja Jermaine Hamlin (11).