Lasten kulttuuritapahtumassa Höpinätötteröä, vauvojen värikylpyä ja monta muuta mukavaa juttua


Kesäkuussa lapsia viihdyttämään saapuu myös Maukka ja Väykkä.

 

Kulttuuritoimi järjestää koko perheelle suunnatun kulttuuritapahtuman, josta ei menoa ja meininkiä puutu. 

 

Tapahtuma käynnistyy perjantaina 15.6. Vauvojen värikylpy -työpajalla, jossa sukelletaan yhdessä tutkimaan erilaisia värejä ja materiaaleja kaikilla aisteilla, tunnustellen, luovasti leikkien, maistellen, haistellen ja korvia höristellen. Toiminta perustuu Porin taidemuseossa kehitettyyn Värikylpy-metodiin, jossa keskiössä ovat värien kokemuksellisuus ja elämyksellisyys, hetkessä oleminen, toimijalähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työskentely. Työpajassa edetään erilaisten materiaalien, värien ja valon tutkimisesta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen.

Lauantai 16.6. käynnistetään Willessä lasten aamiaiskonsertin parissa. Tarjolla on koko perheelle varmasti maistuva Wohvelibuffet ja esiintymässä lastenyhtye Höpinätötterö. Höpinätötterö on lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Orkesterissa laulavat ja soittavat Janne Laurila (kitara & laulu) ja Joonas Keskinen (kontrabasso & laulu), jotka loihtivat ilmoille kaikenlaista höpinää!

Lauantaina aamupäivällä kaupungintalon valtuustosalin valloittaa TaidePiiLOn Ihmejutut. Tarjolla on Ihmekoje-työpaja, jossa kaikenikäiset pääsevät rakentamaan mitä erilaisimpia ihmekojeita ja ainoastaan mielikuvitus on kattona. Millaisia kojeita ja kummallisuuksia Äänekosken kaduilla vielä tulevaisuudessa kulkeekaan? TaidePiilO tuo valtuustosaliin mukanaan myös Pienten Ihmemaan. Pienten teltassa myös kaikista pienimmät pääsevät sukeltamaan värien ja muotojen ihmemaahan, yhdessä oman aikuisen kanssa ihmettelemään, tutkimaan, hypistelemään, luovasti leikkimään tai vain rennosti köllöttelemään.

Lauantaiaamupäivään mahtuu vielä aikuisille suunnattu TaideStoppi, joka on TaidePiiLOn oma työpaja aikuisille. TaideStopissa saa käytännön vinkkejä ja työkaluja siihen, kuinka tukea lapsen taiteellista toimijuutta ja rikastuttaa vuorovaikutusta lapsen kanssa taiteen avulla. Työpaja on tarkoitettu niin vanhemmille kuin muille taide- ja luovuuskasvatuksesta kiinnostuneille, kuten lasten parissa työskenteleville. Työpajassa keskustellaan rennosti ja kokeillaan käytännössä, apuna TaidePiiLOn taidekasvatuskortit!

Tapahtuma päätetään sunnuntaina tarinoiden maailmaan, kun kaupungintalon valtuustosalissa koetaan Maukan ja Väykän Tarinakonsertti. Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Heidän yhteiselonsa ei aina ole mutkatonta. Huumorin ja horjumattoman ystävyyden avulla he selviävät kuitenkin kiperistäkin tilanteista. Konsertissa kuullaan kirjailija Timo Parvelan lukemia tarinoita Maukasta ja Väykästä, näyteltyjä kohtauksia sekä säveltäjä Iiro Rantalan valloittavia lauluja. Esiintymässä Lotta Kuusisto – Maukka, Paavo Kerosuo – Väykkä, Timo Parvela – lukija ja Iiro Rantala – pianisti. Konsertti sopii kaikille hyvän tarinan nälkäisille.

Aikataulu ja lipunmyyntitiedot

Pe 15.6.2018

Kaupungintalo

klo 9.00-9.45, Vauvojen värikylpy 12-24 kk

klo 10.15-11.00, Vauvojen värikylpy 4-11 kk

Vapaa pääsy! Ilmoittautumiset 14.6. mennessä taidepiilo(at)gmail.com

Ryhmäkoko: 10 vauvaa/taaperoa vanhempineen/värikylpy

Kesto: noin 45 min.

 La 16.6.2018

Wille – Olohuone + Keittiö

klo 09.00 Lasten aamiaiskonsertti + Höpinätötterö

Wohvelibuffet avautuu klo 9.00, konsertti klo 9.30.

Liput: Aikuinen + lapsi 18 € Aikuinen 12 € Lapsi 7 € (lippu sisältää buffetin ja konsertin)

Ennakkoon Willestä ja ovelta, mikäli tilaa on.

Kaupungintalo 

Klo 10.00-13.00 TaidePiiLOn Ihmejutut

Ihmekoje-työpaja ja Pienten ihmemaa

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittatumista

Osallistuminen mahdollista koko aukiolon ajan.

Kaupungintalo (Huone 116)

klo 10.30-11.30 Aikuisten Taidestoppi

Vapaa pääsy! Ilmoittautumiset 15.6. mennessä taidepiilo(at)gmail.com

Ryhmäkoko: 10 aikuista

Su 17.6.2018 

Kaupungintalo

klo 15.00 Maukan ja Väykän Tarinakonsertti

Liput: Aikuiset 10 € Lapset 7 €

Ennakkoon Tiketistä ja tuntia ennen ovelta

Kesto: 45 min.

Lasten Kulttuuripäivät Äänekoskella 15.-17.6. Järjestää Äänekosken kulttuuritoimi

 

 

Vastaa