ÄKS

Äänekoski ottaa ekoloikan – Hankkeen tarkoituksena edistää kestävämpää tulevaisuutta

09.08.2019 11:11
Yritysten ympäristöjohtamiseen erikoistunut kauppatieteiden maisteri Sirpa Kortelainen aloitti Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen projektipäällikkönä 1.8. Kuva: Äänekosken kaupunki
Vihreä Uusiutuva Äänekoski – hanke lähti käyntiin elokuun alussa.  Hankkeen tavoitteena on luoda kaupungille ympäristöpolitiikka ja -suunnitelma.

 

Tarkoituksena on saada Äänekosken kaupunki, asukkaat ja kaupungin sidosryhmät toimimaan tavoitteellisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Tavoitteena on myös lisätä kaikkien toimijoiden tietämystä vähähiilisistä ja ympäristöystävällisistä arjen teoista. Mukana hankkeessa ovat kaupungin yhtiöt ja mm. jätehuoltoyhtiö Sammakkokangas Oy.

Kestävä kehitys ja ekologisuus otetaan huomioon kaikessa kaupungin päätöksenteossa. Kaupungin tarjoamat palvelut, sekä toimialojen tehtävät ja niiden ympäristövaikutukset kartoitetaan. Ympäristöohjelman sisältö tulee olemaan toimialakohtainen, sisältäen konkreettiset toimintaohjeet, joiden avulla ympäristötavoitteet saavutetaan.

– Hallinnon työntekijöiltä on tullut toiveita pienistä, mutta arjessa merkittävistä parannustoimista, sanoo hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen.

Yhteistyötä tehdään myös oppilaitosten ja kyläyhdistysten parissa. Kuntalaisia osallistetaan hankkeeseen kuuntelemalla kaupunkilaisten toiveita ja ideoita vihreämmästä Äänekoskesta.

– Tuottamalla ekologisia palveluita, järjestämällä tempauksia ja tapahtumia lisäämme tietämystä kestävästä arjesta. Näin edistämme yhteistä, kestävämpää tulevaisuutta, toteaa Kortelainen.

Äänekosken hyvä arki on tulevaisuudessa myös vihreämpi ja kestävämpi.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 315 000€, josta Keski-Suomen liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 220 500€. Tuen osuus hankkeen tukikelpoisista nettokustannuksista on enintään 70 %.

Vastaa

 1. 4711 sanoo:

  No pistäkääpä ensimmäisenä kuriin nuo sellutehtaan hajut. On ihmeellistä että puhutaan Biotuotetehtaasta vaikka tehtaalta tulee aivan järkyttävä pas.. haju lähes joka päivä. Tuntuu ihmeelliseltä että sitä ei saada loppumaan. Ihminen on käynyt kuussa ja pravdan mukaan siellä on käynyt myös venäläiset ja tuollaista ympäristö haittaa ei saada poistettua.

 2. 4711 sanoo:

  Vielä näin että jos kerrot sellutehtaalle hajusta, niin sinulle kerrotaan että haju ei ole ihmiselle varallista, mutta totuus on että jokainen haju on haitallista tai jopa vaarallista heille joilla on hengityselin sairaus tai hengitys vaikeuksia. Jos kerrot sellutehtaalle että sinulla on vaikeuksia hajujen suhteen niin sieltä pahoitellaan hajuhaitoista, mutta kukaan ei kysy että kuinka voimme korvata aiheuttavamme, sillä sehän aiheuttaisi kustannuksia, ja pahimmassa tapauksessa jopa sen että me ollaan tehty jotain väärin, mutta sehän ei sovi ko. yrityksen imagoon. Me ei tehdä mitään väärin, muut ovat aina väärässä. Näinhän se menee,

 3. Juha Takala sanoo:

  Toivottavasti myös kaupunkikuvaa puhdistetaan, tiet, viheralueet, pyörä- ja kävelytiet. Yleinen siisteystason nosto ei olisi haitaksi, mm. milloin päästään siitä puusälästä eroon, joita puunkuljetusautoista tippuu pitkin kaupunkia?

  1. Ketuttaa sanoo:

   Siinä sitä on ekologisuutta ja ympäristövastuuta kerrakseen. Henkeä salpaavat hajut ”eivät ole terveydelle vaarallisia”. Näin kerran vastattiin, kun piti muutama vuosi sitten melkein lähteä yöllä evakkoon, kun henkeä salpasi ja alakerrassa asuva mummo oli vetänyt astmapiippua yöllä. Jos yksityisen henkilön kesämökin saunan piipusta tulee muutaman kerran kesässä puun poltosta syntyviä hiukkasia, niin se on katastrofaalinen ympäristön tuottamuksellinen saastuttaminen, ja suomi ei silloin pääse tavoitteeseen ilmastonmuutossopimuksessa. Hah!

   Toisena pointtina vielä ihan eri asia: Laittakaa nyt Vihreän linjan ihmiset myös seutulippu asia kuntoon. Järjetön veto, että edullisimman seutulipun 130 eur voi ladata vaan android tai ios kännykkään, eikä muovikortille. Siispä ajan edelleen Äki- Jkl- Äki omalla autolla. Älkää ihmetelkö, kun bussit ajaa tyhjillään.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy