Kipinä haki pisteet Helsingistä

21.10.2024 18:28

Kipinä Basket matkusti sunnuntaina kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa, jossa isäntäjoukkueena oli HNMKY.

Alussa isännät veivät ottelua vahvoin ottein. Ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue johti 35-28 ja puoliajalla vielä 59-55. Kolmannen jakson alussa marssijärjestys muuttui. Kipinän puolustus alkoi toimia toivotulla tavalla, jakso vieraille 29-13 ja viimeinen kymmenminuuttinen samaan tahtiin Kipinälle 28-16. Summerin soidessa taululla oli tulos HNMKY 88, Kipinä 112.

Kipinän suurimmat pistelukemat kirjattiin amerikkalaisvahvistusten nimiin: Tevin Brewer 33, Jordan O’neal 24 ja Marco Anthony 21.

Anthony kahmi lisäksi 19 levypalloa, tupla-tupla siis jälleen. Pisteitä keräsivät totuttuun tapaan myös kovat kotimaiset Ville Virtaharju (18) ja Sami Mäntymaa (9). Kaikki yhdeksän pelaajaa saivat peliaikaa ja onnistuivat erinomaisesti tuomaan aloitusviisikolle tärkeitä lepominuutteja. Nuorista Eeti Varis oli kentällä eniten, liki 11 minuuttia ja teki 4 pistettä. Aapo Lehtonen kirjautti 2 pistettä. Kokeneemmat Sami Salmenkivi ja Jarmo Uecker veivät vahvalla puolustuksellaan Namikalta hyökkäyspäässä ylimääräisen tilan pois.

HNMKY:n parhaat pistemiehet olivat Henri Mennander (23), Lenni Hervola (16) ja Nikolas Kataja (15).

Kipinän seuraava ottelu on kotikentällä Liikuntatalolla sunnuntaina 27.10. Klo 17.00. Vastaan Kipinä saa Raholan Pyrkivän.

1. Bullriver sanoo:

Kipinän kannattaa jatkossa peluuttaa myös lisää nuoria että saavat kokemusta. Kun puolustus saadaan vielä parempaan kuntoon Kipinä on tällä kaudella Äänekosken seuroista ykkönen.