Perussuomalaisten vaaliteltalla toivotaan Suomea takaisin


Marke Tuominen ja Pirjo Ilves tarjoilivat presidenttikahvia Laura Huhtasaaren kampanjassa Äänekoskella ja Suolahdessa.

Perussuomalaisten vaalitohinoissa on käyty keskustelua maahanmuuttopolitiikan lisäksi kunnallisten palveluiden saatavuudesta ja saavutettavuudesta.

 

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaarta ei viikonloppuna Äänekosken S-Marketin ja Suolahden K-Supermarketin pihassa livenä näkynyt. Toiveena on, että ehdokas kuitenkin saadaan piipahtamaan Äänekoskella. Äänekosken perussuomalaisten Marke Tuominen kertoo puolueen ehdokkaan saaneen hyvää palautetta.

– Minusta Laura on onnistunut television presidenttitenteissä erittäin hyvin, vaikka häntä on grillattu muita ehdokkaita enemmän, Tuominen sanoo.

Tuominen kertoo Huhtasaaren olevan kriittinen itselleen.

– Hän vaatii itseltään todella paljon. Nuoruus ei ole hänelle missään nimessä haitta, tiedän, että Laura menee politiikassa vielä pitkälle. Hän on ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä persoona, puoluehallituksessa Huhtasaaren kanssa yhdessä istuva Tuominen tietää.

Perussuomalaiset ovat vaaliteltallaan saanut kuulla tyytymättömyydestä Suomen tilanteeseen. Viime kesän tapahtumat perussuomalaisten leirissä ei ole juurikaan puhuttanut.

– Ihmiset ovat tyytymättömiä lähinnä hallituksen toimintaan. Kohu on laantunut puolueen yllä, Tuominen sanoo.

Käytävät presidentinvaalit Tuominen mieltää enemmän henkilövaaliksi kuin puolueen kannatusmittariksi.

– Nämä vaalit peilaavat politiikkaa eteenpäin. Nyt äänestetään yli puoluerajojen istuvaa presidenttiä, ainakin jos gallupeihin on katsomista, Tuominen sanoo.

MARJO STEFFANSSON

Vastaa