Pena Ranta johdatti Huiman voittoon uransa viimeisessä ottelussa


Pena Ranta on ehtinyt lopettaa uransa jo useamman kerran. Tällä kertaa konkari vakuuttaa, että päätös pitää.

Miesten B-divisioonan runkosarjan päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Äänekosken Liikuntatalolla kohtasivat yhdeksännen sijan varmistanut Huima ja II-divisioonaan putoava sarjajumbo PuHu Juniorit. Siksipä ilman panosta pelatussa ottelussa ei hienouksia juuri nähty vaan äänekoskelaiset nappasivat rutiinivoiton koriluvuin 98–68 (34–19, 22–16, 25–9, 17–24).

– Tämä nyt oli sellainen ottelu mikä vaan piti pelata pois, kun kummallakaan joukkueella ei ollut mitään panosta. Kolmas jakso pelattiin vähän sinne päin ja muuten oli vähän sellaista pallottelua, Huiman päävalmentaja Juha Sten tuumaili.

Pallottelusta huolimatta Huiman pelaajat olivat liikenteessä hyvällä asenteella, eikä vain seitsemällä pelaajalla matkassa olleella vierasjoukkueella ollut missään vaiheessa mitään mahdollisuuksia.

Santtu Koivunen antoi joukkueelleen esimerkkiä miten taistellaan, vaikka panosta ei olisikaan.

Huima saalisti sarjassa kahdeksan voittoa ja 14 tappiota ja lopullinen  runkosarjasijoitus oli siis yhdeksäs. Pudotuspelipaikka jäi lopulta yhden voiton päähän. Ensimmäinen B-divarikaudne päällimmäinen tavoite oli säilyä sarjassa ja kehittää pelaajia. Kokonaisuutena Sten on tyytyväinen kauden antiin, vaikka varsinkin kevätkaudella haasteita riitti.

– Sanoisin, että arvosana tästä kaudesta on jossain hyvän ja kiitettävän välimaastossa. Meidän peli oli parhaimmillaan varmaan jossain joulun alla. Kevät kausi oli todella vaikea loukkaantumisten ja poikien asepalveluksen takia. Ne vaikutti paitsi meidän peliin, mutta erityisesti harjoitteluun. Pystytty juurikaan meidän peliä kehittämään joulun jälkeen, Sten arvioi.

Yksittäisistä asioista Sami Mäntymaan tammikuussa sattunut loukkaantuminen vaikutti varmasti eniten joukkueen iskukykyyn. Sten näki tälläkin kertaa asioiden kultareunuksen.

Jarmo Uecker käytti fysiikkaansa häikäilemättä hyväksi heppoista vastustajaa vastaan.

– Tottakai Samin puuttuminen näkyi. Toisaalta se mikä tässä on hienoa, että nyt näiden poissaolojen takia joku muu on joutunut ottamaan isompaa roolia. Lisäksi kolme B-junnua on päässyt tekemään kasteensa tässä joukkueessa, he ovat varmasti tulevaisuudessa isommassa roolissa, Sten sanoi.

Sunnuntain ottelussa päättyi myös yksi tärkeä aikakausi Huiman historiassa. Vaikeina hetkinä lähes yksin miesten edustusjoukkueen hengissä pitänyt Pena Ranta pelasi viimeisen ottelunsa Huiman paidassa. Ranta on lopettanut pelaamisen jo muutaman kerran aiemminkin, mutta nyt päätös on lopullinen.

– Kyllä se nyt oli viimeinen. Ei se vaan enää ole niin mukavaa, kun pelin jälkeen on vähän joka paikka kipeänä, Ranta kertoi.

– Hienoa oli kuitenkin pelata vielä tämä kausi. Poikien kanssa aloitettiin tämä projekti II-divarin hänniltä, niin olihan se mukavaa pelata tätä sarjaa kausi, Ranta sanoi.

Jatkossa Ranta tulee olemaan valmennushommissa mukana, mutta siitä ja muista Huiman edustusjoukkueiden tulevaisuuteen liittyvistä asioista tiedotetaan lisää lähiviikkoina.

Vastaa