Pop up Nuokkari avataan Cittarille


POKEn opiskelijat ohjaajineen toivottavat nuoret hengaamaan ja viihtymään CIttarin aulaan rakennettavaan nuorisotilaan.

POKEN nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja opiskelijat järjestävät pop up –nuorisotilan Äänekosken Citymarketin tiloihin helmikuussa.

 

12. helmikuuta alkaen neljän päivän ajan POKEn opiskelijat toivottavat nuorison tervetulleeksi toiminnalliseen pop up nuokkarille Citymarketin aulaan. Pääovien vierelle sisätiloihin rakennetaan rento paikka, jossa saa viettää aikaa, juoda Citymarketin tarjoamaa kahvia ja vaikka pelata Onnenpyörää.

 

IDEA pop up nuokkarista lähti Koskelasta, jonka kanssa POKE tekee nykyään tiivistä yhteistyötä. Koskela sai Keski-Suomen aluehallintovirastolta nuorten kerhotoimintaan suunnattua rahaa, jolle piti keksiä kohde. Samalla pohdittiin valmistuvalle vuosikurssille uutta projektia, ja keksittiin ajatus pop up -nuorisotilasta.

– Aluksi idea oli vaan sellinen möykky, josta opiskelijat ovat muokanneet tosi hienon jutun, Koskelan Katariina Hiukka sanoo.
– On ollut tosi hieno seurata opiskelijoiden työntekoa ja varsinkin tätä innovatiivisuutta. Olisi ollut varmasti helppo tehdä itsestäänselviä juttuja, mutta nyt tästä on kehkeytynyt hieno projekti ja kaikki ovat tehneet todella hyvää työtä, opettaja Matti Nurro sanoo.

Nuokkarille tuodaan onnenpyörä, jossa on pikavoittoja, rosvosektoreita, mutta myös paljon toiminnallisia tehtäviä. Pienet tehtävät voivat olla vaikka kauppakassien pakkaamisessa auttamista.

– Tarkoituksena on saada myös aikuisia ja nuorempia hieman lähemmäksi toisiaan juuri tämän toiminnallisuuden avulla, Kim Hokkanen sanoo.
– Siitähän voisi kehkeytyä vaikka ihan erilainen auttamisen kulttuuri, jossa voisi suoraan kysyä nuorelta, että voitko auttaa, Hiukka pohtii.

Ajatus nuorten omasta hengauspaikasta väenvilinän keskellä on saanut hyvän vastaanoton jo ennen avajaisia.

– Paljon kiitoksia paikallisille yrittäjille, jotka ovat olleet toi positiivisesti mukana tässä. Melkein kaikista yrityksistä on saatu palkintoja Onnenpyörää varten. Myös Saarijärven yrittäjät lähtivät innolla mukaan, Minna Varis sanoo.

 

POP UP -NUOKKARILLA täytetään myös kyselyä siitä, mihin nuoret haluaisivat AVI:n rahat käytettävän.
– Idea voi olla ihan mitä vaan: kulttuuriin liittyvää, liikuntaan liittyvää, kunhan idea tulee nuorten omista tarpeista, Hiukka selittää.

Opiskelijat ovat innoissaan ja odottavin mielin valmistelemassa uutta ideaansa.

– Kiinnostaa, että kuinka nuoret ja tietenkin myös Cittarin asiakkaat ottavat tämän jutun vastaa, James Bojang sanoo.
– Jos idea menestyy, niin olisihan se hienoa, jos tästä saataisiin jonkinlainen perinne, Päivi Puttonen sanoo.

Kaikkien kyselyn täyttäneiden nuorten kesken arvotaan kaksi lippua TubeTourille. Alun perin tarkoituksena oli antaa pääpalkintona jollekin nuorelle kesätyöpaikka, mutta se ei valitettavasti onnistunut.

– Haluammekin nyt haastaa kaikki paikalliset yrittäjät tarjoamaan näille nuorille kesätöitä. Nuorisotilassa pääsemme neljän päivän aikana seuraamaan nuorten toimintaa ja se voisi toimia ikään kuin esihaastatteluna, Sami Tikkanen sanoo.

 

 

Pop up -nuorisotila Äänekosken Citymarketilla 12.-15. helmikuuta kello 12–18

Vastaa