Valtuustossa jätettiin kolme aloitetta


Kaupunginvaltuustossa jätettiin jatkokäsittelyyn kolme uutta valtuustoaloitetta. 

 

Kolmisenkymmentä valtuutettua allekirjoitti Sirpa Martinsin jättämän aloitteen aktiivimallista. Aloitteessa esitettiin, että kaupungin työllisyys- ja elinvoimayksiköissä valmistaudutaan turvaamaan aktiivimallin ehtojen täyttävä työllistämis- ja koulutustoiminta äänekoskelaisille työnhakijoille, mikäli täällä ei ole riittävästi sitä muuten tarjolla.

– Esitämme, että kaupunki ryhtyy pikaisiin toimiin estääkseen maan hallituksen laatiman työvoimapoliittisen aktiivimalliin sisälletyn leikkurin haittavaikutukset äänekoskelaisen työnhakijan elämässä, valtuustoaloitteessa toivottiin.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kaksi aloitetta, toinen koskien kaupunginvaltuustolle toivottavaa julkista kyselytuntia, ja toinen riskiryhmille annettavaa maksutonta pneumakokkirokotetta.

Kyselytunnilla tarkoitetaan valtuutettujen mahdollisuutta kysellä kaupungin virkamiehiltä ajankohtaisista ja merkittävistä asioista.

– Valtuutetulla on oikeus esittää kaupunginhallituksen puheenjohtajalle,kaupunginjohtajalle,asianomaiselle toimialajohtajalle ja hallintojohtajalle kyselytunnilla vastattavaksi lyhyitä enintään kahden minuutin pituisia,yhteen asiaan kohdistuvia kysymyksiä kaupungin hallinnon ja taloudenhoitoa ja eri toimialoja koskevista asioista.

Lääkärin määräämä pneumokokkirokote toivottiin annettavan riskiryhmille maksutta.

– Valtuustoaloitteessa esitämme että Äänekosken kaupunki tarjoaa ilmaisen pneumokokkirokotteen yli 50-vuotiaille riskiryhmään kuuluville sekä kotihoidon asiakkaille tai omaishoidossa oleville, aloitteessa linjattiin.

 

Vastaa