Kaupunki soittaa yli 70-vuotiaille kuntalaisille – tähän numeroon on turvallista vastata


Kuvituskuva.

Äänekosken kaupunki aloittaa 1.4.2020 puhelinsoitot yli 70-vuotiaille kuntalaisille varmistaakseen kotona pärjäämisen poikkeusolojen aikana. 

 

Puheluiden aikana kartoitetaan ikääntyneiden pärjääminen kotioloissa sekä heidän mahdollisuutensa saada apua ja tukea läheisiltä, naapureilta tai muilta verkostoilta. Samalla annetaan ohjausta ja neuvontaa siitä, miten palveluita voi tilata kotiin tai miten kaupungin ikääntyneille suuntaamaa kauppa-apua voi hyödyntää karanteeninomaisten olosuhteiden pidentyessä tai tiukentuessa.

Kaupungin palveluissa ei missään tilanteessa käydä hakemassa ikääntyneeltä rahaa tai pankkikorttia asioiden hoitamiseen, vaan tehdyt ostokset laskutetaan jälkikäteen kaupungin toimesta.

Kaupunki soittaa numerosta 040 149 5440.

Kaupungin puhelut yli 70-vuotiaille tulevat aina samasta numerosta. Tähän numeroon on turvallista vastata. Kaikille lähetetään myös tekstiviesti tiedoksi yhteydenotosta.

Kaupunki ei soita niille kuntalaisille, jotka jo ovat kaupungin palveluiden piirissä (hoivayksiköt, kotipalvelu yms.). Kaupunginjohtaja Matti Tuononen varoitti jo aiemmin videotervehdyksessään (linkki) mahdollisista huijauspuheluista ja muistutti, että kaupungilta soittavat eivät koskaan kysy pankkitilin numeroa tai tunnuslukua.

Vastaa