Äänekosken keskustassa sai hieraista silmiään tiistai-iltapäivällä, kun torin laidalle ilmestyi huikea jono nuoria.
Lauantaina avattu Sabe Pizza Kebab juhli tiistaina virallisia avajaisiaan ja tarjosi asiakkaille ruokaa pilkkahintaan: kanatortilla ja lasi limsaa maksoi ainoastaan euron.
– Haluan tarjota asiakkaille maistiaisia meidän omalla reseptillä tehdystä kanadöneristä. Kun he nyt saavat maistaa, he ovat koukussa, yrittäjä Kara Aykan nauraa.
Ennen virallisia avajaisiakin jonoa on kuulemma riittänyt, ja asiakaskunta ollut tyytyväistä.
Aykan tunnetaan Äänekoskella muun muassa Ata-ravintolan tiskin takaa ja CarCaravanin autopesusta, jossa mies pesi asiakkaiden autot käsin. Viimeiset kahdeksan kuukautta mies on opiskellut Jyväskylässä, kun tieto tyhjästä liiketilasta saavutti miehen, oli edessä paluu Äänekoskelle.
– Tuli niin kova ikävä, että piti tulla takaisin.
Yritys työllistää viidestä kuuteen ihmistä, riippuen ruuhkasta, johon on kuulemma varauduttu hyvin. Asiakasta halutaan palvella hyvin ja tarjolla on myös erikoisempia tuotteita.
– Halusin tuoda äänekoskelaisille ruokapaikan, joka ei ole ihan tavallinen. Meillä on oma kanadöner, jota ei muualta saa, Aykan vakuuttaa.
Arkipäivien lisäksi Sabe on auki myös viikonloppuiltaisin ja –öisin.
– Ja meillä on aina sama lista ja samat hinnat, vaikka aika olisi mikä. Ja laatu pysyy aina samana. Pakko olla, muuten asiakas ei saa mitä tilaa, Aykan sanoo.